Home > 2. History and Location

Font: Small font size medium font size Large font  

 This Court was established on July 1, 2000 to realize the judicial reform that transformed administrative litigation into a two-level-two-instance system. This Court initially was located at No. 1, Lane 1, Section 3, Heping East Road, Da-an District,Taipei City, a location rented from the Land Bank of Taiwan. In the meantime, it actively sought space adequate for the functions of this Court. In 2003, National Property Administration of the Ministry of Finance, with the approval of the Executive Yuan, designated a portion of the state-owned land near the intersection of Shuang River and Huang River in the Shilin District, Taipei City, which was formerly used by Taipei American School, as the place to house a building for this Court. The area of the land is 0.7965 hectare. The address for the court building is Number 725, Wenlin Road, Shilin District,Taipei City. The court building is a green (i.e., environment-friendly) building with two floors underground and nine floors above ground. The total area of all floors of the building is 29530 square meters. The two underground floors are used to store building machinery and as parking space. The nine floors above ground are used as a Public Service Area, Court Area, and Office Area. The basic tone of the architectural design of the court building is neo-classical. Its architecture is designed to be symmetrical, implying the scales of justice as a metaphor for the fair and unbiased administration of justice. The skirt-style structure at the first (entry), second, and third floors provides an environment that brings the judiciary closer to the people through the entrance lobby, which features both stone curtain walls and glass curtain walls, and comfortable and spacious courtrooms. The fourth, fifth, sixth, and seventh floors are decorated with deep-set windows and yellowish-brown tiles, showcasing the low-key and elegant style of the court building. The eighth and ninth floors, the top of the court building, are designed to be large span structures and are covered by zinc-aluminum roofings for the purposes of preventing light pollution to the neighborhood environment and suggesting the quality of a prudent and solemn judiciary.

 This Court moves into the new building in June 9, 2014, offering judges and the staff of the Court a better work environment while enhancing their efficiency, and providing the public a more comfortable and well-equipped space.

Auditorium